søndag den 11. december 2022

Frost og sne mens vi prøver at skøjte og tager på hvalsafari

 

Vi har lånt skøjter fra udlånslageret i Gibostad. Det er gratis at låne vintersportsudstyr fra de kommunale udlånslagre. Vi havde en skøn dag på skøjter på Storevatnet ved Vangsvik på det sydlige Senja.  

Nicolas kusine og familie kom på besøg i de første dage i december. De landede i Tromsø og vi benyttede muligheden for at køre ind og mødes med dem i Tromsø. Næste morgen tog vi på hvalsafari nord for Tromsø. Det var helt spektakulært og uforglemmeligt! Vi så spækhuggere, pukkelhvaler og havørne, der alle mæskede sig i sild. Stimer af sild kommer ind i fjordene om vinteren og de store rovdyr følger med. 

Besøg hjemmefra er altid et dejligt påskud for at tage på tur. Vi nød vinterlandskabets klare kulde og sprøde sne i Ånderdalen og oppe ved lavvo'en i vores 'baghave'.

Det er vildt, at det allerede er december! Det er mørketid, som betyder at vi ikke ser solen, som holder sig nede bag horisonten og fjeldene. Vi har indirekte dagslys fra kl. 10 formiddag til 14 eftermiddag. Resten af tiden er det mørkt og tid til julehygge : )

v

Klik på linket for at se fotos med kommentarer -> https://photos.app.goo.gl/zGkYMFuQSZNMUnVh8

 

Den aktuelle vejrudsigt med mørketidssymbolet: en sol under horisontlinje:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar