U’e i Uyuni!
Efter nogle dejlige dage ved søen Titicaca, drog vi sydpå. Mange timers køretur ned over den golde højslette. Vi holdt den kørende på lakridser, snickers og ikke mindst afbrudt af en dejlig frokostpause hvor Line serverede ægte spanske delikatesser; jamón, chorizo og manchego fra Landcruiserens bagagerum i en støvet lille landsby.
Efter en dags kørsel nåede vi ved mørkets frembrud den temmelig trøsteløse og fattige flække Challapata. Ikke et sted de er vant til at få turister, så det var svært at finde et sted at overnatte. Det lykkedes os dog at finde et lille snusket alojamiento, som tilbød hvad man næsten kan kalde en seng at sove i - nogle knirkende gamle metalstativer med udhulede madrasser i – og et fælles lokum i gården. Som i alle små flækker i Bolivia, kunne vi selvfølgelig få en skål suppe og en friturestegt kylling på nærmeste gadehjørne. Så vi overlevede den fjendtlige beskidte by og drønede videre næste morgen.
Vi tilbagelagde endnu flere hundrede kilometer med udsigt til de flotte, mangefarvede quinuamarker. Vi nåede ned til den store saltørken, Salar de Uyuni, for at mødes med vores guide og kogekone som skulle tage os på en tre-dages tur rundt i det golde højlands storslåede natur.
Saltørkenen er med sit areal på 12.000 km2 større end Fyn og Sjælland tilsammen. Der er hvidt hvidt hvidt så langt øjet rækker. Men i denne tid, slutningen af regntiden, er der også et 10 cm lag vand over det hele, der spejler himlen og skyerne, så man synes at hænge mellem himmel og jord og har svært ved at definere horisonten.
Turen førte os sydpå, helt ned til grænsen mellem Argentina, Chile og Bolivia, ud i de barske ørkenlandskaber, hvor der kun er ganske sparsomt dyre- og planteliv. Vi så de hårdføre bjergharer, lamaer og lyserøde flamingoer, nogle stride græsser og lave mosvækster. Til gengæld var der i massevis af fantastiske sten- klippeformationer, aktive, rygende vulkaner, mineralholdige søer i flotte farver og klar blå himmel!
Vi nåede helt op i en højde på 4.900 m.o.h, så der var temmelig koldt om natten i de simple salt- og mudderhytter, hvor vi overnattede. Vi holdt dog varmen med kogekonens gode suppe, rødvin, Yatzy og Bezzerwizzer.
Den storslåede natur fik os til at tage hundredvis af fotos - klik her for at se de hundrede bedste!
Kh
Andreas og Nicola
Ingen kommentarer:
Send en kommentar