fredag den 17. juni 2011

Ferie i lavlandet

Der er stadig masser af arbejdsopgaver at se til på det store spændende projekt i San Lucas. Men det er også blevet meget koldt, og vi har ferie til gode. Så vi er taget til lavlandet for at holde vinterferie!
Selvom det er blevet mørkt nu i Santa Cruz er her stadig dejligt - 27 grader - varmt. Og familien har taget godt imod os som altid, nu da vi er kommet for at besøge dem efter nogle dejlige dage i Samaipata vest for Santa Cruz.

Samaipata er en hyggelig lille by der ligger på vej mod bjergene der skiller højland fra lavland. Udover afslappende atmosfære og mildt klima som tiltrækker mange turister, er der spændende skove og stor biodiversitet i området mellem subtrope og trope. Selvom vi som sagt har vinter og tørsæson er der stadig mange planter, insekter og svampe at se på. Og for os, der bor i højlandet er det jo helt overvældende bare at se 'grønt' og træer over 3 meters højde!

Højdepunktet blandt de gode oplevelser var Refugio Los Volcanes. En lille tæmmet grøn plet midt i den vilde tropeskov omgivet af store sandstensbjerge. En herboende tysker fandt stedet for 20 år siden, da han fløj over området på vej hjem fra arbejde. Det lykkedes ham at opspore de daværende ejere, som holdt køer i den lille lysning i dalen. Siden har han omdannet stedet til et lille refugium, hvor man kan komme endnu tættere på uberørt natur. Endda den særligt vilde af slagsen. Jaguaren havde for nylig dræbt to af de få køer, der stadig var på grunden. Eftersom jaguaren (heldigvis) ikke kom tilbage, havde vi stedet for os selv, da det er lavsæson for tiden. Vi nød de betagende vandfald, udsigter og gåture i den omkringliggende skov.

Klik her for at se feriefotos fra Samaipata og Refugio de los volcanes.

kh Andreas og Nicola
^__^

Ingen kommentarer:

Send en kommentar